Uusia akkuja ja paneeleita paikoilleen

14.6.2022

Mökin aurinkosähköjärjestelmässä olleet pari 75 Ah akkua olivat näköjään vuodelta 2012. Rasitusmittarilla mitattuna toinen oli ”weak” ja toinenkin siinä rajoilla. Ei jatkoon!

Hankin 9 kpl 45 Ah AGM-akkuja sekä pari 410W paneelia. Paneelit eivät Matkahuollolta noudettaessa mahtuneet autoon, vaikka kyseessä on sentään tilava farkku! Tulikohan ahnehdittua? No eikun peräkärryä kotoa hakemaan ja nytpä paneelit ovat jo saaressa. Paneeleiden lopullinen sijoituspaikka on vielä auki.

Uudet paneelit testissä.

Akkujen hilaaminen paikoilleen ja johdottaminen olikin melkoinen työrupeama! 😩 135 kg akkuja! Eikä siinä kaikki, vaan lisäksi piti laittaa liittimet johtimiin ja johdottaa koko helahoito. Rakensin akuista 3×3 matriisin, jossa siis ”töykyä” yhteensä 405 Ah.

Akut paikoillaan

Asentajakin alkoi olla ihan hapoilla tuntien kyykkimisen jälkeen. Siispä seuraavaksi a) uistelu b) saunan lämmitys c) Bosnia-Suomi -jalkapallo-ottelun seuraaminen.

Pienellä siimojen ja uistinten ulkoilutusreissulla ei tullut kuin yksi kala, mutta sehän oli komea yli 30 cm ahven, joka iski PTX-vaappuun.

Nokian 45:n kokoinen ahven!

Kukkarinselällä näkyi satavan melkoisesti, joten eipä sinne! Jalkapallo-ottelukin oli kohta alkamassa.

Kukkarinselällä sataa. Tumman kaunista Suvasvettä.

Bosnia vei ottelun 3-2. Suomella on ongelmia puolustuksen uuden miehityksen suhteen. Pelkällä Pukilla ei voiteta, jos omissa kolisee noin helposti.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *