Vielä jäitä myöten Suniin

21.4.2022

Kävin tänään hiihtämällä Sunissa. Olin varustautunut kelluntapuvulla. Läksin liikkeelle Pyysästä n. klo 10.30, jolloin jään pinta oli vielä melko kova. Takaisin läksin klo 17, jolloin jään pinta oli sohjoinen ja upotteli aika ajoin 10-15 cm. Eipä tuosta kokonaan läpi menty, mutta eipä tuo mukavaltakaan tuntunut.

Paluujälkiä
Rannat sulavat

Raivasin kaksi rantamännystä pudonnutta isoa oksaa. Kolmaskin oksa näkyy roikkuvan ohuen kannakkeen varassa. On se painava tuollainen oksa, jonka tyvi alkaa olla reiden paksuinen. Moottorisahaa ei ollut mukana, mutta kaarisahalla 1,5-2 m pätkiksi ja puupinon viereen kasaan.

Eipäs lumet pudottaneet tuota kolmatta oksaa?
Tuota ei tarvitsisi kenenkään saada päähänsä!

Lämmintä alkoi olla. Parhaimmillaan mökin terassilla +18 C paikassa, jossa aurinko ei käy mittariin. No, totuus lienee +14-15 C. Pikkulinnut lauloivat ja sitruunaperhosia lenteli runsaasti. Joutsenkin lensi mökin yli ja palokärki piti meteliänsä.

Pilkoin lokakuussa kesken jääneet koivupölkyt (20 kpl) ja pinosin entisten jatkoksi. Hyvä pino n. 4 m3 on töyräällä. Mäntyä ja koivua.

Nämä halot saavat vielä kuivaa kevätahavassa.

Uunia lämmitin, mutta vedon kanssa oli alussa haasteita. Hormi lienee ollut talven jäljiltä kylmä ja kostea, mutta lähtihän se lopulta vetämään!

Paluumatkalla kävin vielä ostamassa kesäksi sekä verkko- että katiskamerkkejä kalastuskunnan lupamyyjältä. Nyt vaan odotellaan jäiden lähtöä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *