Lintutapahtumia

Lämmintä mukavat 28 astetta.

Viime yönä heräsin aivan helvetilliseen meteliin. Luulin olevani keskellä tykistökeskitystä, kaamea oli ujellus! Syöksyin verannalle ja totesin sotatantereen olevan aivan koskematon, mutta hirmuinen huutokailotus sen kun vain jatkui. Se kuuluikin parinkymmenen metrin päästä, mökin takaa. Siinä on sellainen suohetteikkö ja kaksi kurkea oli sitä riemuissaan tutkimassa. Eipä voisi kuvitella miten kova ääni kahdesta kurjesta lähtee, kun sen aivan läheltä kuulee!

Telkkäemo tuli neljine poikasineen vaivihkaa rantaa pitkin soutuveneen lähelle. Olin juuri lähdössä virvelin heittoon ja onneksi huomasin tilanteen ajoissa. Istuin paikoillani takatuholla ja jo valmiiksi sadattelin kameran puuttumista. Emo selvästikin huomasi minut veden päälle kaatuneen männyn takaa ja jäi hieman ulommas seuraamaan tilannetta. Poikaset sen sijaan uivat tiheän kaislikon läpi aivan veneen viereen. Silloin emo ’konahti’ kahdesti ja kolme poikasista meni oitis emonsa luo. Kovapäisin neljäs poikanen vaati vielä yhden konahduksen.

Tänään palatessani  Hornanselältä, Suninlahdessa oli kaksi härkälintua. Ei poikasia. Linkki: Härkälintu-blogi viime vuodelta