Metsurointia

Kävin myöhään eilisiltana katsastamassa muikkuparvia kotiapajalta, siis kaikuluotaimella. Eipä ollut vieläkään muikkuja, vain yksittäisiä isompia kaloja 16 – 20 metrin syvyydessä. Veden pintalämpötila oli tuolloin uskomattomat 23 astetta (ilma 25)!
Koska oli vielä melko valoisaa, menin sitten läheisen Hautasaaren kaislikon reunaan kokeilemaan, josko saisin taas pikkuhauen soijahaukitarpeiksi. Melko hetihän se tarttuikin, ei vaan ollut ihan yhden miehen ’annoskokoa’, vaan peräti 2,7 kiloinen!
Uudella kalanperkuupöydällä fileroin hauen ja laitoin filepalat suolaan pieneen kannelliseen sankoon, jonka vein Marken kanssa tekemääni ’koekylmäkellariin’.
Tänä aamuna otin pari kalapalaa ja tein soijahauen pienempään rasiaan.

Tämänpäiväinen metsurointi ei oikein onnistunut, koska vettä satoi lähes jatkuvasti. Vain muutamia viimeisiä mäntypölkkyjä sain halottua ja jouduin kantamaan sateessa oksaisimpia latvapölkkyjä verannalle kuorittavaksi. Kuorinnan tein retkikirveellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *