Tämäkin vielä…

Vastoinkäymiset näyttävät jatkuvan: Suninlahdessa harvinainen ukkosmyrsky kaatoi kaksi täysimittaista mäntyä ikävästi rakennusten päälle.

Noin viikko sitten satuin netissä seuraamaan ukkosrintaman etenemistä Heinäveden suunnasta kohti Suvaksen pohjoisreunaa. Rintama vetäytyi pohjoiseen ennen Suvasta, mutta kulki silti kiivaasti salamoiden aivan Suninlahden kohdalta. Ajattelin tuolloin että nyt se myrsky sitten iski Suninlahteen ja vieläpä tarkalleen pahimmasta suunnasta, eli etelä-kaakosta. En kuitenkaan osannut arvata sen tekemiä tuhoja, kaatuneet männythän olivat hyväkuntoisia. Hirmuinen oli voima. Juurineen näyttivät kaatuneen. Mäntyjen lisäksi oli kaatunut kaksi isoa koivua.
Turhan aikaista tässä vielä puhua suuresta onnesta, kun on taas rutosti polttopuita…

Toinen mänty iski verannan kulmaan (kuva: A. Pylkkänen)
Toinen mänty murjoi puuceen kulmaa (kuva: A. Pylkkänen)

4 kommenttia artikkeliin ”Tämäkin vielä…”

  1. Voimaa varmasti noissa puhureissa on, mutta onhan se tiedossa, että männyt eivät juurru samallalailla kuin esim. koivut ja terveetkin puut saattavat kaatua kohtalaisesta puhurista. Ja varsinkin kun saari on erittäin kallioinen, niin eipä nuo männyt pysty juurtumaan sitäkään vähää kuin normaalisti.
    Onneksi ei näyttänyt olevan isompia vahinkoja. Ja näyttää puuta tulevan senverran, että pitäisikö mun lähteä seuraavalla reissulla viemään klapeja Villa-Kokkosen suuntaan 🙂

  2. Oispa ollut naurussa pitelemistä paikallaolijalla. Kuvien mukaan vauriot ovat suht siedettävät, joskin tietysti nekin tarpeettomat. Minkähänlaisen maiseman muutoksen tuo jatkossa aiheuttaa? Aralla mökinedusta-alueella? Laajemmin?

  3. Onneks ei kuitenkaan kaatunut poikkisuunnassa mökin päälle. On tietysti pirukseen korjaushommaa tiedossa nytkin. Onkohan mökkivakuutusta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *